6 In Lunch & Diner/ Recepten

Spinazie tofu bladerdeeg hapjes

recept-spinazie-feta-bladerdeeg-hapjes
Ik ben gek op hapjes met bladerdeeg, maar vooral als er spinazie en tofu in zit! Deze spinazie tofu bladerdeeg hapjes zijn eigenlijk altijd wel een succes hier thuis. Zo heb ik ze dit jaar gemaakt voor het avondeten met pasen. Eigenlijk waren de 20 stukjs nog te weinig, dus misschien dat ik ze volgende keer wel verdubbel. Beter te veel dan te weinig, toch? Gebruik voor dit recept trouwens wel de diepvries spinazie zonder de Alpro créme. Dus gewone gehakte diepvries spinazie, aangezien je de spinazie later weer moet laten uitlekken. Dit is anders natuurlijk zonde van de Alpro créme die er anders in zit, daar merk je dan niets meer van! De romigheid van dit hapje bereiken we door een flinke lading tofu er aan toe te voegen.

Wil je de hapjes trouwens invriezen omdat je er te veel hebt gemaakt dan nodig is? Dat kan! Als je ze weer wilt eten, laat je ze een paar uur ontdooien. Stop ze daarna 10 tot 15 minuten in een oven van 180 graden en dan zijn ze weer lekker om op te eten!

Spinazie tofu bladerdeeg hapjes
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. Voor 20 hapjes
  2. 20 vellen bladerdeeg
  3. 500 gram spinazie (diepvries)
  4. 800 gram stevige tofu
  5. 100 gram geraspte vegan kaas
  6. 100 gram geroosterde pijnboompitten
  7. 1 theelepel appelazijn
  8. 4 eetlepels maizena met 4 eetlepels water
  9. 1 theelepel nootmuskaat
  10. 1 theelepel zout
  11. Peper
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Leg de plakken bladerdeeg uit zodat deze kunnen ontdooien. En verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voorbereiding

  3. Verwarm de spinazie in een pannetje en laat dit uitlekken in een zeef. Druk eventueel het vocht er uit met een lepel.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter tot deze goudbruin zijn.
  5. Verkruimel de tofu met een vork en meng deze met de vegan geraspte kaas, nootmuskaat, pijnboompitten, maizena, peper en zout. Schep nu de spinazie door dit mengsel.
  6. Het maken van de hapjes

  7. Schep een beetje van het spinaziemengsel op een hoekje van het bladerdeeg, en zorg ervoor dat de randen vrij blijven.
  8. Vouw dan de lege kant van het bladerdeeg schuin over de spinazie heen tot een driehoek.
  9. Druk de randen goed aan, zo kan er geen vocht naar buiten lopen.
  10. Leg ze nu ruim op het bakblik en je kunt ze nu insmeren met wat sojamelk of met wat gesmolten margarine.
  11. Bak ze goudbruin voor ongeveer 20 minuten.
Calories (per portie)
184 cal
Fat
12 g
Protein
7 g
Carbs
12 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

TIPS

+ Probeer eens zonnebloempitten in plaats van pijnboompitten!
+ Eet ze gewoon als snack of bij je avondeten. Eet ze dan met bijvoorbeeld een frisse salade.
+ Ook lekker met een zelfgemaakte tofu dip! Mix een stuk tofu met wat olijfolie, appelazijn, citroensap en een teentje knoflook in een blender en klaar!

 

– Liefs, Monique –

Spinazie tofu bladerdeeg hapjes

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    robin
    12 april 2013 at 21:53

    hmmm klinkt heerlijk!

    • Reply
      MOMOKOfood
      12 april 2013 at 22:14

      Bedankt! Ze waren ook echt heel lekker, haha!

  • Reply
    Imme
    7 maart 2015 at 18:15

    Ze waren super lekker! :) Alleen voor hoeveel personen was dit recept bedoelt? Liefs!

    • Reply
      MOMOKOfood
      8 maart 2015 at 10:05

      Hi Imme!
      Fijn om te horen dat ze lekker waren. Het recept is niet voor een specifiek aantal mensen. Het ligt er aan hoeveel je er wilt eten ;)

  • Reply
    Renee
    1 januari 2017 at 22:21

    Vraagje: gebruik je verse spinazie of diepvries?

    • Reply
      MOMOKOfood
      3 januari 2017 at 08:45

      Goede vraag! Ik gebruik vaak diepvries spinazie. Die moet je wel eerst nog even later uitlekken.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.