0 In Lunch & Diner/ Recepten

Zoete aardappel quinoa burgers

IMG_1457-1
We hadden al maandenlang een bakje quinoa thuis staan. Wat ik precies wilde maken? Ik had geen idee. Totdat ik op het idee kwam om er burgers van te maken. Ik vond dit recept op Pinterest en moest hem uitproberen. Ik deel hem hier met jullie!

Zoete aardappel quinoa burgers
Ingredients
  1. Voor 10 burgers
  2. 3 medium zoete aardappelen
  3. 1 rode ui
  4. 1 theelepel zout
  5. 1 theelepel zwarte peper
  6. 2 teentjes knoflook
  7. Olijfolie
  8. 500 gram quinoa
  9. 1 handje broodkruimels of paneermeel
  10. 200 gram parmezaanse kaas
  11. 4 eetlepels fijngehakte koriander
  12. 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  13. 2 medium eieren
  14. 1 pak bevroren bosbessen of bosvruchten
  15. 1 rode peper
  16. 1 limoen
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Zet een pan met anderhalve liter water op hoog vuur totdat het kookt. Voeg de quinoa toe aan het kokende water en zet een deksel op de pan. Laat dit nu doorkoken voor 10 tot 12 minuten. Giet de quinoa daarna af en laat het met de deksel half op de pan goed afkoelen.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Versnipper ook een halve rode ui.
  3. Verhit een pan met flink wat olijfolie en gooi hier de zoete aardappel en rode ui aan toe. Bak dit op middelhoog vuur.
  4. Bak dit met een deksel op de pan. Hierdoor gaart de zoete aardappel goed. Zorg er wel voor dat je af en toe alles even doorroert zodat het niet aanbrand.
  5. Snijd nu de twee teentjes knoflook in hele kleine stukjes. Bak dit voor ongeveer 50 seconden even mee met de zoete aardappel en rode uit als dit gaar is.
  6. Doe het aardappelmengsel nu in een grote kom. Prak het even grof met een vork. Het hoeft niet helemaal fijn, het is goed als er nog stukjes aardappel te zien zijn.
  7. Snijd wat koriander en basilicum en voeg ongeveer 2 eetlepels toe aan het aardappelmengsel. Voeg ook de zout en peper toe.
  8. Voeg nu ook de quinoa en kaas toe en meng het goed met de rest. Breek de twee eieren en kneed dit en goed doorheen. Kijk wel uit voor je handen, het mengsel kan nog best warm zijn! De quinoa heb je al iets kunnen laten afkoelen, maar de zoete aardappel is nog heet.
  9. Als je alles hebt gemengd, dan kneed je van dit mengsel de burgers. Zorg ervoor dat ze niet te dun zijn, het mogen best wat lekker dikke burgers zijn. Bak deze in dezelfde pan als voorheen. Zorg ervoor dat je wat olijfolie en een klontje boter in de pan doet. Hierdoor bakken ze minder snel aan, waardoor de burgers niet zo snel breken. Bak ze voor ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  10. En nu maken we een salsa voor bij de burgers. Zorg ervoor dat de bessen ontdooit zijn en doe deze in een bakje.
  11. Voeg 1 á 2 eetlepels koriander toe, het sap van 1 limoen, een fijngesneden rode peper, de andere helft van de rode ui en eventueel nog wat peper en zout. Prak het geheel nog even grof fijn met een vork.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.