0 In Lunch & Diner/ Recepten

Vegan zoete aardappel kaas soep

recept-zoete-aardappel-kaas-soep
Ben jij ook zo gek op een lekker verwarmende soep met dit koude regenachtige weer? Ik iniedergeval wel! Het liefst eet ik elke lunch een heerlijk warme soep terwijl ik een serie kijk. Soms moet ik op mijn werk zelfs een beetje uitkijken dat ik daarna niet in slaap val, haha. Eigenlijk maak ik elke zondag altijd al mijn lunches al klaar, en dan is een soep toch echt mijn favoriet. Lekker snel klaar te maken, goed te bewaren en makkelijk op te warmen daarna in de magnetron. Een super snelle en lekkere lunch! Een tijd geleden heb ik het onderstaande recept gemaakt voor lunch en stiekem wat avondeten (omdat hij zó lekker was!). Voor deze zoete aardappel kaas soep hoef je eigenlijk alleen de aardappelen te snijden en verder wachten tot hij gaar is.

Als je trouwens deze soep mee neemt naar je werk, kun je de kaas apart in een bakje meenemen of gewoon er al in doen en het laten mee smelten in de magnetron. Maar zelf zou ik voor de eerst optie kiezen, het is naar mijn mening veel lekkerder om de kaas half gesmolten op de soep te proeven.

Zoete aardappel kaas soep
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
 1. Voor 4 personen
 2. 1 rode ui
 3. 600 gram zoete aardappelen
 4. 500 ml groentebouillon
 5. 400 ml kokosmelk
 6. 50 gram vegan geraspte kaas
 7. 25 gram plantaardige boter (Wajang)
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. Versnipper de rode uit en bak deze in een pan even glazig in de boter.
 2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Hoe kleiner je ze snijd hoe korter de kooktijd. Ik snijd ze meestal in grote dobbelstenen.
 3. Voeg de groentebouillon, kokosmelk en zoete aardappelen aan de pan toe. Kook dit nu 20 minuten door tot de aardappelen goed gaar zijn.
 4. Blend nu alles goed samen met een staafmixer. Serveer de soep daarna met de geraspte vegan kaas.
Calories (per portie)
407 cal
Fat
24 g
Protein
4 g
Carbs
35 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

TIPS

+ Kies het liefste voor de volle kokosmelk inplaats van de light versie, want deze maakt de soep veel romiger!
+ In plaats van vegan kaas kun je ook edelgistvlokken over je soep heen strooien. Want dit is uiteindelijk een stuk voordeliger! Uiteraard kun je dit ook helemaal weglaten.

 

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.