0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Yoghurt fruitijsjes

Yoghurt fruit ijsjes
Vroeger maakten wij elke zomer wel zelf ijsjes. We deden wat limonade in wat vormpjes en we waren blije kinderen! Nu ik helemaal into koken en alles met eten ben, ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen die ik kan uitproberen. Toen ik deze zomer alleen thuis was bedacht ik me dat we nog ergens de vormpjes voor deze ijsjes moesten hebben! Na veel zoeken had ik ze eindelijk gevonden! Ze zijn van tupperware en ze zijn echt top! Ik weet niet of je zoiets nog van tupperware kunt kopen, maar je hebt tegenwoordig ook heel goedkope andere vormpjes bij o.a. Blokker of Ikea.

Ik weet nog dat ik vroeger deze vormpjes super vervelend vond omdat ik de ijsjes er nooit uit kreeg. Zat ik daar met witte vingers van het opwarmen van het ijsje. Gelukkig ben ik nu dan wel zo slim om ze gewoon even onder de hete kraan te houden. Had ik dat toen maar geweten!

Toch blijf ik bij deze vormpjes, ze zijn perfect doordat ze een mooie grote hebben en de vormpjes zijn allemaal apart van elkaar! Tegenwoordig zijn ze vaker met meerdere aan elkaar in 1 vorm. Dit vind ik zelf iets minder praktisch.

Yoghurt fruitijsjes
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 15 min
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr
Total Time
2 hr 15 min
Ingredients
  1. Voor ongeveer 6 ijsjes
  2. 250 ml sojayoghurt
  3. Aardbeien
  4. Bramen
  5. Nectarines
  6. 2 eetlepels suiker
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Snijd wat vruchten in kleine stukjes en stop er een paar van in de vormpjes. Ik heb gekozen voor een vormpje met alleen aardbeien, een vormpje met aardbeien en bramen en een voor alleen de nectarines. Zorg ervoor dat je er niet te veel in doet!
  2. Nu gaan we de rest van het ijsje maken. Stop de sojayoghurt, suiker en een hand vol fruit in de blender. Als je 3 verschillende smaken ijsjes wilt, verdeel je de ingrediënten even over meerdere keren blenden. Blend dit goed fijn!
  3. Vul de vormpjes met het yoghurtfruit mixje en zet ze rechtop in een beker op bijbehorende standaard. Het ziet er nu al leuk uit! Zet ze nu voor minimaal 2 uur in de vriezer.
Calories (per portie)
44 cal
Fat
1 g
Protein
3 g
Carbs
8 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/
yoghurt fruit ijsjes

TIPS

+ Je kunt ook bijvoorbeeld bosbessen, frambozen, kiwi’s of mango’s gebruiken! Net wat jij lekker vind.
+ Voor de kinderen kun je het ijsje extra feestelijk maken door er op het laatste moment nog wat knettersuiker doorheen te mengen.
+ Houd je nou niet zo van sojayoghurt? Probeer dan eens kokosyoghurt. Dit smaakt net even anders maar is net zo lekker!
+ Liever geen suiker in de ijsjes? Vervang de suiker dan eens voor ahornsiroop.
+ Kun je ook blaadjes verse munt in de ijsjes verwerken. En als je nou niet van grote stukken munt houd, kun je ze makkelijk even meeblenden.

 

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.