0 In Recepten/ Snacks & Spreads

Tofu kastanje spread

Recept | Tofu kastanje spread
Als je net bent begonnen met plantaardig eten, dan kan het zijn dat je niet verder komt dan hummus op je brood als beleg. Super lekker natuurlijk, hummus. Maar het kan na een tijdje behoorlijk vervelen, ik spreek uit ervaring, haha! Daarom besloot ik iets nieuws te verzinnen. Er zijn heel veel dingen die je op brood kunt doen, maar deze vind ik zelf wel erg geslaagd!

Vivera vroeg mij of ik wat producten van hun wilde uitzoeken om over te schrijven, en uiteraard wilde ik dat heel graag! Ik besloot de gerookte tofu te kiezen, aangezien ik daar best wel nieuwsgierig naar was. Hier kun je dus ook een heerlijke spread mee maken, tofu is namelijk super veelzijdig! Ook ben ik gek op kastanjes, en besloot hier een recept mee te maken. Ik vind dit echt een heerlijke spread, door de lichte zoetigheid van de kastanjes en de hartige rokerigheid van de tofu.

Tofu kastanje spread
Ingredients
 1. Voor 20 porties
 2. 200 gram gerookte tofu (Vivera)
 3. 150 gram kastanje champignons
 4. 1 eetlepel olijfolie
 5. 1/2 rode ui
 6. 100 gram gedroogde kastanjes
 7. 1 eetlepel sojasaus
 8. 1 theelepel gedroogde tijm
 9. Peper en zout
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. Versnipper de halve ui en fruit deze even aan in een pan met wat olijfolie.
 2. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee met de ui, tot deze gekarameliseerd is.
 3. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine, samen met een eetlepel water, en blend dit tot een glad geheel. Je kunt het ook iets minder lang mixen als je liever een wat grovere structuur wilt hebben.
Calories (per portie)
45 cal
Fat
2 g
Protein
3 g
Carbs
5 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

Heb je dit recept uitgeprobeerd? Laat dan zeker even weten wat je er van vindt, dat vind ik super leuk om te zien! Je kunt het ook posten via bijvoorbeeld instagram en mij er in taggen, daar wordt ik ook super blij van!

– Liefs, Monique –

Tofu kastanje spread

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.