0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Stoofperencake met speculaasbodem

img_6022-1
En dan hier het tweede recept met de stoofperen die ik laatst maakte! Heerlijk om warm te eten met wat warme chocolademelk.

Stoofperencake met speculaasbodem
Prep Time
10 min
Cook Time
45 min
Total Time
55 min
Prep Time
10 min
Cook Time
45 min
Total Time
55 min
Ingredients
  1. Voor 1 cake
  2. 3 gestoofde peren
  3. 225 gram speculaaskoekjes
  4. 150 gram bloem
  5. 3 eieren
  6. 3 rijpe bananen
  7. 1 kleine zoete appel
  8. 1 theelepel bakpoeder
  9. 1 theelepel kaneel
  10. 1 theelepel kruidnagel
  11. 50 gram roomboter
  12. Scheutje melk
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de speculaaskoekjes fijn met een keukenmachine of met een scherp mes.
  3. Smelt de roomboter in een klein pannetje boven een laag vuurtje.
  4. Meng de boter met de speculaaskruimels. Zorg ervoor dat alle kruimels gecoat zijn met de roomboter.
  5. Vet een cakeblik in met boter of leg er een stuk bakpapier in. Verdeel hierover de speculaaskruimels en druk ze goed aan met een lepel. Leg het cakeblik tijdelijk even in de koelkast.
  6. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg de bloem en bakpoeder toe aan de eieren samen met een scheutje melk. Mix dit met een garde goed door elkaar. Het hoort een vrij dik beslag te zijn.
  7. Prak de bananen fijn met een vork.
  8. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  9. Voeg de banaan en appel toe aan het beslag. Snijd ook de stoofperen in stukken, je kunt zelf bepalen hoe groot deze stukken mogen zijn, net wat jij zelf lekker vind. Voeg ook de kaneel en kruidnagel toe. Mix dit met een lepel nog even goed door elkaar.
  10. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake voor 45 minuten in de oven. Laat de cake nog even afkoelen voor je hem aansnijd.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.