0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Pompoencupcakes met pecanroom


Een maandje geleden maakte ik al een heerlijke pompoensoep. Nu wilde ik er iets zoets van maken. Cupcakes! En ook pecannoten zijn heerlijk voor in de wintertijd. Dus waarom niet allebei gebruiken in 1 recept?

Pompoencupcakes met pecanroom
Prep Time
10 min
Cook Time
18 min
Total Time
28 min
Prep Time
10 min
Cook Time
18 min
Total Time
28 min
Ingredients
  1. Voor 12 cupcakes
  2. 230 gram pompoenpuree
  3. 220 gram bloem
  4. 130 gram bruine suiker
  5. 120 ml zonnebloemolie
  6. 80 ml melk
  7. 2 eieren
  8. 2 theelepels bakingsoda
  9. 1 theelepel kaneel
  10. 1 theelepel nootmuskaat
  11. 1 theelepel gemberpoeder
  12. 1 theelepel vanille extract
  13. 1/2 theelepel zout
  14. 200 gram roomkaas
  15. 150 gram zachte roomboter
  16. 125 gram poedersuiker
  17. 100 gram pecannoten
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. In een kom meng je de bloem, baking soda, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder en zout samen.
  2. Klop in een andere kom de eieren met de basterdsuiker los. Voeg hier de olie, vanille extract en pompoenpuree aan toe. Meng dit met een vork goed door elkaar.
  3. Doe daarna de natte ingrediënten bij het bloem mengsel. Roer dit nog even goed door elkaar.
  4. Vul de cupcakevormpjes en laat ze 18 minuten gaar bakken in de oven.
  5. Mix nu in een mixer de roomboter en roomkaas bij elkaar. Zorg ervoor dat de boter echt goed zacht is, anders krijg je klontjes! Als dit goed luchtig is geklopt, voeg je tijdens het mixen de poedersuiker toe.
  6. Hak de pecannoten fijn in een keukenmachine of met een scherp mes. Zorg ervoor dat ze goed fijn zijn! Bak ze voor extra smaak nog even aan in een droge pan. Mix de pecannoten daarna door de frosting. Zorg ervoor de cupcakes helemaal afgekoeld zijn voordat je de frosting er overheen doet.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.