3 In Recepten/ Snacks & Spreads

Nutella koekjes

Nutella koekjes
Ik ben dol op Nutella, dit is echt mijn favoriete chocoladepasta, maar ja, van wie dan eigenlijk niet! Ik heb ooit wel eens een boek gezien met allemaal Nutella recepten, maar helaas heb ik hem nog niet kunnen kopen. De koekjes die ik nu heb gemaakt zijn super simpel en je kunt ze binnen een half uurtje al eten.

Het enige dat ik jammer vind is dat Nutella veel gebruik maakt van palmolie. Dit is super slecht voor je gezondheid en slecht voor het milieu. Als je daarom ook liever niet voor Nutella kiest, neem dan een andere romige chocoladepasta die je lekker vind. Nu zegt Nutella zelf dat het tegenwoordig minder slecht is voor het milieu, omdat zij er geen vele bossen voor wegkappen. Maar soms beter het zekere voor het onzekere, vind ik zelf.

Verder vind ik Nutella toch wel een van de lekkerste hazelnootpasta’s die er zijn. Juist omdat hij zo lekker smeuïg is en lekker smeert. Heel veel andere pasta’s zijn toch wel wat harder of drogen snel uit. Maar misschien moet ik maar eens wat andere merken proberen, ik heb het al veel te lang niet op brood gegeten. Dus tijd voor verandering daar in!

Nutella koekjes
Prep Time
5 min
Cook Time
8 min
Total Time
13 min
Prep Time
5 min
Cook Time
8 min
Total Time
13 min
Ingredients
 1. Voor ongeveer 10 koekjes
 2. 240 ml Nutella
 3. 125 gram bloem
 4. 1/2 rijpe banaan
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
 2. Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
 3. Leg het deeg in rondjes op bakpapier.
 4. Bak ze nu 6 tot 8 minuten in de oven.
 5. Heel even laten afkoelen en eet ze nog warm op! Dan zijn ze het lekkerst!
Calories (per portie)
211 cal
Fat
9 g
Protein
3 g
Carbs
27 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

 

TIPS

+ Voeg vegan chocolade chips toe voor een dubbel chocolade koekje!
+ Gebruik in plaats van bloem eens kokosmeel toe, dit geeft de koekjes een lekkere kokosmaak en maakt het glutenvrij.

 

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Summer
  8 september 2013 at 12:22

  Ik had dit recept al gezien op Beautylab overlaatst, ze lijken me lekker en vooral erg simpel!

  Keep on bloggin’,
  Summer

 • Reply
  Kaylee
  15 maart 2014 at 07:51

  Wat bedoel je precies met “een cup” want een beker verschilt nog al

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.