0 In Recepten/ Smoothies & Dranken

Milky lavendel earl grey thee

Milky lavendel earl grey thee
Soms denk ik wel eens na over wat ik weer eens zal gaan maken, en soms beginnen mijn ideeën dan met een bepaald ingrediënt die ik dan op meerdere manieren wil verwerken. Zo ben ik gek op earl grey, en ben ik telkens weer op zoek naar andere dingen waar dat bij past. Vandaag maak ik hem in zijn meest verwachte vorm, in een drankje! Maar dan net even anders.

Lavendel vind ik zelf ook heerlijk. Vooral de geur! Maar hij is ook heel lekker om te drinken. Daarom besloot ik het te gebruiken in combinatie met earl grey, aangezien deze smaken heel goed samen gaan. Zelf heb ik de lavendelthee bij Simon Levelt gekocht in kant en klare zakjes. Maar je kunt ze ook vast wel ergens anders halen.

Milky lavendel earl grey thee
Prep Time
30 min
Cook Time
5 min
Total Time
35 min
Prep Time
30 min
Cook Time
5 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. Voor 2 personen
  2. 250 ml havermelk
  3. 1 zakje lavendel thee
  4. 1 zakje earl grey
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Kook wat water en giet dit bij de twee theezakjes in 1 mok. Laat dit dan ongeveer een half uurtje trekken.
  2. Voeg in een pan de havermelk toe en verwarm dit. Terwijl dit opwarmt, blijf je dit de hele tijd flink mixen met een garde, hierdoor word de melk lekker schuimig! Zodra de melk heet en schuimig is, voeg je de getrokken thee toe. Verwarm dit dan nog even verder.
Calories (per portie)
57 cal
Fat
1 g
Protein
1 g
Carbs
10 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

TIPS

+ Zorg er voor dat er niet te veel andere smaken of ingrediënten in de thee zitten, koop ze het liefste zo puur mogelijk.
+ Voeg eventueel nog wat suiker of ahorn siroop toe voor wat extra zoetigheid als je daar van houd.

 

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.