0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Kruidige carrotcake

IMG_8503-1
Carrotcake, ofwel wortelcake. Ik heb het al vaker gegeten, en ik vind het zo lekker! Maar nog nooit had ik het zelfgemaakt. Daar moest eens verandering in komen. Ik maakte gisteren deze kruidige cake, omdat ik daar zin in had. Ik maak namelijk vaak een chocoladecake of iniedergeval iets met chocolade. En daar ben ik voorlopig wel even klaar mee. Deze cake is iniedergeval helemaal geslaagd!

Kruidige carrotcake
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. Voor 1 cake
  2. 425 gram geraspte wortels
  3. 320 gram bloem
  4. 300 gram suiker
  5. 110 gram bruine basterdsuiker
  6. 375 ml zonnebloemolie
  7. 4 grote eieren
  8. 1 1/4 theel. bakpoeder
  9. 1 1/4 theel. kaneel
  10. 1 theel. baking soda
  11. 1/2 theel. nootmuskaat
  12. 1/2 theel. zout
  13. 1/8 theel. kruidnagel
  14. +
  15. 225 gram roomkaas
  16. 160 gram poedersuiker
  17. 1 theel. vanille extract
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Bak een grote kom en doe daar de bloem in.
  2. Voeg daar de bakpoeder, baking soda, kaneel, zout, nootmuskaat en kruidnagel aan toe.
  3. Pak nu de wortels. Ik had aan 1 bos wortels net genoeg. Maar het ligt er een beetje aan hoe groot de wortels zijn, hoeveel wortels je uiteindelijk nodig hebt. Was de wortels even en rasp daarna de buitenkant eraf met een mesje. Rasp ze daarna met een grote rasp.
  4. In een andere kom, ja de derde kom alweer, doe je de suiker. De basterdsuiker mag er ook bij. En alle eieren. Mix dit met een mixer even voorzichtig door.
  5. Voeg geleidelijk aan de olie toe terwijl je mixt. Zorg dat de mixer op een lage stand staat. Mix daarna alles voor een minuut nog even goed door. Als dat klaar is, voeg je in gedeeltes de geraspte wortel en bloem mengsel toe aan het suiker mengsel. Roer dit goed door elkaar met een spatel of lepel. Zorg dat er geen bloem meer vast in de onderkant zit.
  6. Schep het deeg nu in een grote ingevette tulband- of cakevorm. Laat de cake nu voor ongeveer een uur in de oven staan. De cake is goed als een sateprikker er schoon uit komt.
  7. Voeg voor de cream cheese frosting alles bij elkaar en mix dit even goed door elkaar.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.