0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Kastanje cheesecake


Soms heb ik echt geniale ideeën, al zeg ik het zelf. Zo had ik deze kastanje cheesecake al een tijdje in mijn hoofd. Ik wist nog niet hoe ik de kastanjes in de cheesecake wilde verwerken, en bedacht me dat eigenlijk pas op het laatste moment. En die bodem die ik heb gebruikt, echt, beste uitvinding ooit! Dit ga ik zeker vaker gebruiken voor andere taarten! Misschien ook wel met andere noten, het was iniedergeval verslavend lekker. Er was nog wat over na de verjaardag waarvoor ik hem had gemaakt, en dat vond ik zeker niet erg. Wel heel slecht, 1/4de van de taart helemaal zelf opgegeten!

Kastanje cheesecake
Prep Time
20 min
Cook Time
3 hr
Total Time
3 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
3 hr
Total Time
3 hr 20 min
Ingredients
 1. Voor 12 personen
 2. 150 gram ongezouten cashewnoten
 3. 200 gram dadels
 4. Snufje zout
 5. 400 gram monchou
 6. 250 ml slagroom
 7. 200 gram voorgekookte kastanjes
 8. 100 gram witte basterdsuiker
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. In een food processor (of een kleine mixer van een staafmixer), voeg de dadels en cashewnoten toe met een snufje zout. Mix dit fijn tot het in kleine klontjes aan elkaar plakt.
 2. Bekleed een springvorm met een stuk bakpapier. Hierdoor is de taart er straks makkelijk uit te halen. Giet het cashew-dadel mengsel in de springvorm en druk het mengsel met de bolle kant van een lepel plat in de springvorm. Zet dit voorlopig even in de koelkast.
 3. In dezelfde processor voeg je nu de voorgekookte kastanjes toe. Ik heb gewoon de vacuümverpakte kastanjes gekocht. Lekker makkelijk!
 4. Als je deze kastanjes fijn mixt, dan word het een soort poeder, heel apart! Zet dit even apart in een schaaltje.
 5. Klop in een mixer de monchou met de basterdsuiker luchtig.
 6. Voeg nu het kastanjepoeder toe aan de monchou. Mix dit nog even goed door.
 7. Houd nu het kastanje roomkaas mengsel even apart.
 8. Ik heb dezelfde kom gebruikt als net voor de monchou en gebruik hem nu voor de slagroom. Als jij dat ook doet, maak hem eerst heel goed schoon met wat sop. Anders word de slagroom niet stijf! Klop in de kom de slagroom stijf.
 9. Meng nu voorzichtig de kastanje monchou met de slagroom samen met een spatel. Verdeel dit over de bodem in de springvorm.
 10. Zet nu de cheesecake in de koelkast voor minimaal 3 uur zodat hij goed is opgesteven.
Calories (per portie)
354 cal
Fat
22 g
Protein
6 g
Carbs
30 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/
recept-kastanje-cheesecake

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.