1 In Lunch & Diner/ Recepten

Heldere erwtensoep

img_6082-1
Stiekem houd ik totaal niet van erwtensoep. Ik weet niet precies waarom, want over het algemeen ben ik gek op soep! Ik denk dat dat net zoiets is als wel van tomaten houden, maar niet van ketchup, haha. Maar toch wilde ik de uitdaging wel aangaan door toch eens zelf erwtensoep te maken. Een vegetarische versie dan wel.

Heldere erwtensoep
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. Voor 4 personen
  2. 1 knolselderij
  3. 1 prei
  4. 1 winterpeen
  5. 500 gram diepvries doperwten
  6. 1 groentenbouillonblokje
  7. 125 ml Alpro Go-On
  8. Krulpeterselie
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Vul een pan met 1,5 liter water en kook hier even kort de doperwten in gaar samen met het bouillonblokje.
  2. Pureer dan de erwten fijn met een staafmixer.
  3. Snijd de prei en wortel in dunne ringen en plakjes.
  4. De knolselderij snijd je door eerst de grote knoest onderaan weg te snijden, en daarna kun je makkelijk de buitenkant er af snijden. Snijd hem daarna in kleine blokjes.
  5. Laat de groenten een half uur koken in de erwtensoep. Daarna kun je het eventueel pureren voor een extra dikke soep. Ik heb alle groenten verder heel gelaten. Voeg de Alpro Go-On en naar smaak wat peterselie toe en roer dit goed door elkaar.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Demi | StudioKOOK
    1 december 2016 at 11:33

    Wat een heerlijke variant! Lekker licht en die worstjes erbij lijken me een lekkere combi.

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.