0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Guinness chocoladetaart met salted caramel

IMG_2098-1
Deze overheerlijke taart maakte ik begin dit jaar toen ik eindelijk mijn jaarcontract kreeg op mijn werk. Super blij was ik daarmee! Natuurlijk trakteerde ik mijn collega’s en hij viel erg in de smaak. Guinness proef je niet per se in de taart, maar omdat het een donker bier is, word de chocolade een beetje fudgy qua smaak. Erg lekker!

Guinness chocoladetaart met salted caramel
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. Voor 1 cake
  2. 1 cup Guinness
  3. 230 gram boter
  4. 3/4 cup cacao poeder
  5. 2 cups bloem
  6. 2 cups suiker
  7. 1/2 eetl. baking soda
  8. 1/2 theel. zout
  9. 2 grote eieren
  10. 3/4 cup zure room
  11. 1 theel. vanille extract
  12. Karamel

  13. 5 eetl. margarine
  14. 1/2 cup donkerbruine basterdsuiker
  15. 1/3 cup slagroom
  16. 1 theel. vanille extract
  17. 2/3 cup poedersuiker
  18. Snufje zout
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Bekleed een springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter. Warm de oven voor op 175 graden celsius.
  2. Pak nu een steelpannetje en breng de Guinness en boter aan de kook. Niet door laten koken!
  3. Voeg nu de cacao toe en mix dit goed door met een garde tot een glas geheel.
  4. In een aparte kom, mix de bloem, zout en baking soda samen.
  5. En in nog weer een andere kom, mix de eieren, zure room en vanille extract samen met de mixer.
  6. Voeg het Guinness chocolade mengsel toe aan de mix met eieren. Mix dit met de mixer goed door.
  7. Mix nu ook het bloem mengsel bij de rest met de mixer.
  8. Giet het deegmengsel in de springvorm en bak dit in ongeveer 1 uur gaar. Laat de hele cake daarna geheel afkoelen voordat je aan de karamel begint.
  9. Karamel

  10. Voeg in een steelpannetje de boter, basterdsuiker, slagroom en zout toe en breng dit al roerend aan de kook. Als dit aan de kook is blijf je dit al roerend nog 1 minuut doorkoken. Haal de pan dan van het vuur af en voeg de vanille extract toe.
  11. Voeg nu 1/2 cup van de poedersuiker toe aan het gekookte mengsel. Mix het met een garde goed door. Voeg nu de poedersuiker toe per eetlepel terwijl je het blijft mixen. Blijf dit doen tot je de consistentie goed vind.
  12. Giet de karamel over de afgekoelde cake en sprenkel er wat zeezout over heen.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.