0 In Recepten/ Snacks & Spreads

Gingerbread amandelspread

Gingerbread Amandelspread
Al tijden wilde ik graag een foodprocessor hebben. Ik heb een geweldig mooie keukenmachine met allerlei extra hulpstukken. Maar mijn blender kon helaas niet veel aan. Dus schafte ik eindelijk een foodprocessor aan! De Kenwood FPM250. Nu kon ik eindelijk iets proberen wat ik al heel lang wilde. Amandelboter! Dit is weer eens wat anders dan de standaard pindakaas die iedereen ondertussen wel kent.

Deze amandelboter heeft ook een extra twist door de heerlijke kruiden waardoor je dus een gingerbread amandelspread krijgt! Naar smaak kun je altijd nog de hoeveelheden van de ingrediënten aanpassen als je dat graag wilt. En dit is echt niet moeilijk om te maken, je voegt alles bij elkaar, mixen en klaar!

Gingerbread amandelspread
Prep Time
20 min
Cook Time
5 min
Total Time
25 min
Prep Time
20 min
Cook Time
5 min
Total Time
25 min
Ingredients
 1. Voor ongeveer 30 porties van 15 gram
 2. 450 gram amandelen
 3. 1 eetlepel + 1 theelepel appelstroop
 4. 1 theelepel gesmolten kokosolie
 5. 3/4 theelepel kaneel
 6. 1/2 eetlepel ahorn siroop
 7. 3/4 theelepel gemberpoeder
 8. 3/4 theelepel vanille extract
 9. 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
 10. Snufje zout
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. Doe de amandelen in een food processor. Zorg ervoor dat de processor sterk genoeg is! Dit kun je bijvoorbeeld niet in een standaard blender maken.
 2. Zet de food processor aan (ik heb 2 standen, en heb hem op de hoogste snelheid gezet). Binnen ongeveer 15 minuten zul je zien dat de amandelen een soort van pasta is geworden! Zo niet, zet hem dan nog langer aan tot dit wel het geval is.
 3. Als je amandelen in een pasta zijn veranderd, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Doe dit zeker niet eerder, want dan kan het gaan schiften door de olie in de amandelen.
 4. Zet de processor opnieuw aan tot alles helemaal goed gemixt is. Dit kan ongeveer 10 minuten duren.
Calories (per portie)
95 cal
Fat
8 g
Protein
3 g
Carbs
2 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

TIPS

+ Mijn amandelboter is wat dikker omdat ik zelf minder amandelen heb gebruikt. Hierdoor is hij ook iets minder smeerbaar. Zorg ervoor dat je echt precies deze afmetingen van de ingrediënten aanhoud!
+ Het fijn malen van de amandelen verschilt qua tijd aan het hulpstuk dat jij gebruikt. Sommige blenders of foodprocessors zijn sterker dan anderen en hebben dus minder tijd nodig. Houd zelf in de gaten hoe lang die van jou precies nodig heeft.

 

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.