0 In Recepten/ Snacks & Spreads

Cream cheese kaneel koekjes

IMG_9921-1
Vaak als ik koekjes eet, zijn dat harde koekjes, en vaak ook met chocolade. Nu bevat het recept voor de koekjes van deze keer ook chocolade, maar zijn het zachte koekjes. Erg lekker!

Cream cheese kaneel koekjes
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. Voor 15 koekjes
  2. 2 cups bloem
  3. 1/2 cup zachte ongezouten roomboter
  4. 1/2 cup suiker
  5. 1/4 cup bruine basterdsuiker
  6. 2 eetl. kaneel
  7. 1 eetl. maizena
  8. 1 eetl. baking soda
  9. 1/4 eetl. zout
  10. 1 1/2 eetl. vanille extract
  11. 400 gram roomkaas
  12. 1 reep witte chocolade
  13. Kaneelsuiker
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Voeg de bloem, kaneel, baking soda, zout en maizena samen in een kom en meng dit samen.
  2. Meng in een andere kom de roomkaas en boter samen met een mixer.
  3. Voeg bij het boter/roomkaas mengsel de de suiker en basterdsuiker en mix dit weer even door. Voeg hier een ei en de vanille extract aan toe en mix dit door elkaar.
  4. Voeg nu tijdens het mixen, gelijkmatig het droge mengsel toe.
  5. Snijd de witte chocolade in stukjes in meng dit met een lepel goed door elkaar. Dek nu de kom af met zilverfolie en laat het deeg een avond in de koelkast staan. Of iniedergeval minimaal 4 uur.
  6. Het deeg is nu wat harder. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden celsius. Schep met een eetlepel er wat deeg uit en rol hier een balletje van. Maak de balletjes wat platter en leg ze met ongeveer 2 á 3 centimeter van elkaar af op bakpapier. Je zult twee bakplaten nodig hebben.
  7. Strooi nu wat kaneelsuiker over de bolletjes en bak ze voor 5 minuten in de oven. Na die 5 minuten wissel je de bakplaten om, zodat de onderste nu boven zit. Bak ze nu nog eens 5 minuten.
  8. En laat ze een tijdje afkoelen op een rekje. De koekjes kun je ongeveer 3 dagen lang bewaren in een luchtdichte bak.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.