2 In Lunch & Diner/ Recepten

Champignonnen ragout

img_5906-1
Mijn moeder maakte toen ik nog thuis woonde regelmatig kippen of eierragout. Dat vond ik altijd super lekker! Maar sinds ik uit huis ben, heb ik het niet meer gegeten, en wist ook niet hoe ik dit zelf moest maken. Laatst leerde mijn moeder mij het recept, wat zij weer van haar moeder heeft geleerd. Uiteindelijk veranderd het wel een beetje. Hier mijn versie van een champignonnenragout!

Champignonnen ragout
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
 1. Voor 4 personen
 2. 250 gram champignons
 3. 120 gram plantaardige margarine
 4. 6 eetlepels bloem
 5. 2 groentenbouillonblokjes in 1 liter water
 6. Peterselie
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. Snijd de champignons in plakjes.
 2. Smelt de margarine in een middelgroot pannetje.
 3. Voeg nu de bloem toe aan de margarine en mix dit goed door met een garde. Laat dit ongeveer 2 minuutjes door pruttelen terwijl je het mengsel blijft roeren.
 4. Los de bouillonblokjes op in een liter heet water.
 5. Voeg nu steeds kleine beetjes bouillon toe aan het bloem mengsel en blijf dit telkens goed met de garde doorroeren tot de bouillon is opgenomen. Zorg ervoor dat de ragout uiteindelijk niet te nat word. Voeg dan eventueel nog een wat bloem toe of laat het even flink koken tot het indikt.
 6. Bak de champignons eventueel nog even aan in een pan of voeg ze rauw toe.
Calories (per portie)
283 cal
Fat
24 g
Protein
4 g
Carbs
12 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Demi | StudioKOOK
  1 december 2016 at 11:36

  Hier ben ik echt dol op! Leuk om een keer zelf te maken. Deel je het recept voor eierragout ook? Dat heb ik zelf nooit eerder gegeten.

  • Reply
   MOMOKOfood
   1 december 2016 at 16:30

   Zeker lekker!
   En ik zal hem op in de planning zetten om die ook eens te maken :)

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.