0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Brownies met bietjes en karamelstukjes

img_5787-1
Bietjes met chocolade, het klinkt eerst misschien niet zo lekker. Maar aangezien bietjes van zichtzelf best zoet zijn, werken ze hartstikke goed in bijvoorbeeld brownies! Houd je nou niet zo van bieten, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je die heel erg proeft. De bietjes maken de brownies lekker zacht van binnen, zo blijven ze wel tot een week goed in de koelkast, zonder dat ze uitdrogen.

Brownies met bietjes en karamelstukjes
Prep Time
15 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 5 min
Prep Time
15 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 5 min
Ingredients
  1. Voor 12 brownies
  2. 250 gram voorgekookte bietjes
  3. 200 gram suiker
  4. 125 gram zelfrijzend bakmeel
  5. 30 gram cacaopoeder
  6. 175 ml zonnebloemolie
  7. 3 eieren
  8. 2 theelepels vanille extract
  9. 1 tony’s chocolonely reep (melk zeezout karamel)
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. In een kom, mix de meel en cacaopoeder samen.
  2. Breek de chocoladereep in stukken, en smelt deze op de hoogste stand voor 1 minuut in de magnetron. Roer daarna goed door.
  3. Voeg de zonnebloemolie toe aan de gesmolten chocolade en roer dit tot een glad mengsel.
  4. In een grote kom, klop de eieren los.
  5. Voeg de suiker en vanille extract toe aan de eieren en mix dit nog even goed door.
  6. Mix nu het chocolademengsel toe aan de eieren en mix dit met een vork weer glad.
  7. Rasp de bietjes op een grove stand.
  8. Vouw voorzichtig de bloem met cacao en de bietjes door het chocolade-ei mengsel.
  9. Leg een stuk bakpapier in een brownievorm. Ik heb gekozen voor hele dunne brownies, dus een grotere vorm. Maar als je dikke brownies wilt, kies je voor een kleinere hoge vorm. Giet het browniebeslag in de vorm.
  10. Bak de brownies voor ongeveer 50 minuten in een voorwarmde oven van 175 graden. Houd de tijd in de gaten, hij zal iets langer nodig hebben als je dikkere brownies maakt.
  11. Laat de brownies in de vorm afkoelen voordat je ze er uit haalt.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.