0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Boekweitgrutten cake met matcha en sesam

IMG_5235-1
Aangezien ik van de vorige cake nog wat boekweitgrutten over had, besloot ik met de rest nog een cake te maken! Deze keer in japanse stijl met matcha en zwarte sesam. De cake is vrij stevig en zeker niet zoet! Lees de tips onder aan het artikel als je toch liever een lekker zoete cake wilt.
Ik moet wel zeggen, ik ga vaker cakes bakken met boekweitgrutten, ik vind het wel een erg lekkere smaak inplaats van een standaard cake!

Boekweitgrutten cake met matcha en sesam
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Ingredients
  1. Voor 1 cake van 12 plakken
  2. 225 gram boekweitgrutten
  3. 25 gram volkoren meel
  4. 5 theelepels matcha poeder
  5. 1 hand zwarte sesam
  6. 1 theelepel bakpoeder
  7. 3 eieren
  8. 2 eetlepels melk
  9. 3 rijpe bananen
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de boekweitgrutten en de volkoren meel in een kom.
  2. Voeg hier de matcha poeder en bakpoeder aan toe. En ook de sesam.
  3. Klop in een andere kom de eieren met de melk los.
  4. Prak de bananen fijn en voeg deze toe aan de eieren.
  5. Voeg nu het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en mix dit goed door elkaar.
  6. Verdeel het geheel over een cake vorm en bak dit in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Laat de cake na het bakken nog 10 minuten afkoelen in de vorm.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.