0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Boekweitgrutten cake met kokos en bramen

IMG_5227-1
Ik had al een tijdje een open pak boekweitgrutten in de kast liggen, en ik vond dat die wel eens op mocht! Ik had alleen geen zin om weer boekweitpap te maken, dus besloot ik om er een cake van de maken. Maar alle recepten die ik met boekweit tegen kwam, was met speciaal boekweitmeel. Geen idee of dat hetzelfde is, dus ik besloot maar mijn eigen recept te maken! Ik gebruikte het recept voor een basis cake en paste hem aan naar mijn wensen. En ik moet eerlijk zeggen, hij is beter gelukt dan ik dacht dat hij zou worden! Lekker zacht van binnen en met een knapperige buitenkant.

Boekweitgrutten cake met kokos en bramen
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 10 min
Prep Time
10 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 10 min
Ingredients
 1. Voor 1 cake van 12 plakken
 2. 70 gram gerapste kokos
 3. 130 gram suiker
 4. 200 gram ongezouten roomboter
 5. 4 eieren
 6. 200 gram boekweitgrutten
 7. 1 pak bevroren bramen
 8. 1 eetlepel bakpoeder
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 165 graden celsius. Voeg de kokos, suiker en de (half gesmolten roomboter) bij elkaar in een mixer en mix dit goed door elkaar.
 2. Terwijl dit mixt, voeg één voor één de eieren toe. Mix dit weer goed door elkaar.
 3. Voeg de boekweitgrutten in gedeeltes toe aan het nog steeds mixende mengsel, en daarna de bakpoeder. Mix dit daarna nog 3 minuten goed door op de hoogste snelheid.
 4. Voeg nu de nog bevroren bramen toe aan het mengsel en mix dit met een lepel voorzichtig door het deeg.
 5. Verpreid het mengsel nu gelijkmatig over een cakevorm. Bak de cake nu in de voorverwarmde oven voor 1 uur. Laat de cake na het bakken nog 10 minuten afkoelen in de cakevorm voordat je hem er uit haalt.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.