0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Banaan maanzaad cake met citroen frosting

IMG_7281-1
Ik had al heel lang een bakje met maanzaad liggen. In de winkels valt het bijna niet meer te vinden, helaas. Net zoals het brood met maanzaad, zo jammer! Dat vond ik altijd zo lekker! Ik wilde eigenlijk broodjes maken met maadzaad, totdat ik met dit recept kwam.

Banaan maanzaad cake met citroen frosting
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. Voor 1 cake
  2. 2 eetlepels roomboter
  3. 1 groot ei
  4. 2 rijpe bananen
  5. 65 gram maanzaad
  6. 135 gram suiker
  7. 130 gram bloem
  8. 1 eetlepel vanille extract
  9. 1/4 theelepel zout
  10. 1/2 theelepel bakpoeder
  11. Citroen frosting

  12. 1 citroen
  13. 1 vanillestokje
  14. 110 gram roomkaas
  15. 1 grote bus poedersuiker
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Pak een grote kom en schep daar de twee eetlepels roomboter in. Zorg ervoor dat deze op kamer temperatuur is. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden celsius.
  2. Voeg hier de suiker bij en de zure room. Mix dit goed door elkaar tot de boter geen klontjes meer geeft.
  3. Prak de bananen goed fijn en gooi dit bij de rest van het mengsel. Voeg ook het ei en de vanille extract toe.
  4. Zeef de bloem en voeg dat ook bij de rest toe samen met het zout en bakpoeder.
  5. Vouw nu met een spatel het maanzaad door het deeg.
  6. Ik heb voor de cake een cakevorm gebruikt met een bakpapiertje om de cake er na het bakken makkelijk uit te tillen. Maar je kunt ook een kleine taartvorm gebruiken. Zet nu de cake in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  7. Frosting

  8. Als de cake in de oven is geweest en afkoelt, kun je beginnen met de frosting. Zorg er wel voor dat de cake helemaal koud is als je de frosting over de cake heen smeert.
  9. Voeg de inhoud van een vanillestokje toe, de hele inhoud van een grote bus poedersuiker en het sap van ongeveer een halve citroen. De citroen moet je zelf op smaak toevoegen. Ik hou persoonlijk wel van een heftige citroensmaak. Mix dit allemaal goed samen.
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.