0 In Ontbijt & Brood/ Recepten

Amerikaanse pancakes

Amerikaanse pancakes
Amerikaanse pannenkoeken zijn net weer even anders dan de nederlandse versie. Deze zijn wat dikker en kleiner. Ze zijn super lekker met ahorn siroop of jam. Ik vind trouwens stiekem de amerikaanse pancakes ook lekkerder dan de gewone nederlandse pannenkoeken, i like them fluffy! Als je ze zelf bakt, zorg er dan in ieder geval voor dat de pan goed heet is voordat je het deeg in de pan giet. Hierdoor is de onderkant van de pancake meteen al iets gebakken en zal de pancake daarna alleen nog maar omhoog rijzen en bakken.

Amerikaanse pancakes
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. Voor 6 pancakes
  2. 1 + 1/4 cup bloem
  3. 1 eetlepel bakpoeder
  4. 1/2 theelepel zeezout
  5. 1 cup water
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Mix alle droge ingrediënten door elkaar.
  2. Giet nu langzaam het water erbij terwijl je dit mixt met een garde. Het beslag hoort vrij dik te zijn, maar wel vloeibaar. Is het nog te dik, voeg dan nog wat water toe.
  3. Verhit nu een pan op middelhoog vuur en schep met een soeplepel wat hoopjes deeg in de pan. Dit kan gewoon zonder olie of boter.
  4. Bak beide zijden goud bruin binnen 5 minuten.
Calories (per portie)
96 cal
Fat
1 g
Protein
3 g
Carbs
20 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

TIPS

+ Eet de pancakes ook eens met een flinke toef vegan slagroom en vers fruit, echt een feestje!
+ Je kunt ook tarwebloem of ander soort meel gebruiken voor een net andere smaak van de pancakes.

 

– Liefs, Monique –

Amerikaanse pancakes

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.