0 In Recepten/ Smoothies & Dranken

Aardbeien limonade met tijm

Aardbeien limonade met tijm
Laatst had ik verse tijm gekocht. Maar ik houd altijd zoveel verse kruiden over als ik ze in huis heb. Ik wilde ze niet vies laten worden in de koelkast, dus ik bedacht deze aardbeien limonade met de bijzondere smaak van tijm er bij! Tijm werkt niet alleen in hartige warme gerechten goed, maar ook in zoete gerechten is dit een perfect kruid. Zo kun je tijm bijvoorbeeld ook verwerken in koekjes of desserts. Zo is rozemarijn ook een kruid die daar perfect voor geschikt is.

Maar toch zou ik voor bij deze aardbeien limonade toch eerder de tijm gebruiken. Deze heeft een iets subtielere smaak die daar beter bij past. Wat ik trouwens ook erg lekker vind bij aardbeien, is munt. Gewoon verse aardbeien op een wit broodje met wat gescheurde muntblaadjes, dat maakt de aardbeien echt af! Ik vind het super leuk om zo met de verschillende kruiden te spelen in gerechten of gewoon simpel bij het broodbeleg. Kruiden worden daar in erg ondergewaardeerd vind ik. Iedereen gebruikt ze bij het avondeten, maar door de dag heen kun je ze op verschillende manieren gebruiken. Zo ook dus bij de drankjes of deze limonade. En het is ook nog eens erg gezond om kruiden te verwerken in je dagelijkse menu.

Aardbeien limonade met tijm
Prep Time
10 min
Cook Time
2 min
Total Time
12 min
Prep Time
10 min
Cook Time
2 min
Total Time
12 min
Ingredients
  1. Voor ongeveer 6 glazen
  2. 4 takjes tijm
  3. 225 gram aardbeien
  4. 2 eetlepels ahorn siroop
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Pak een grote mok en doe daar de takjes tijm in. Kook wat water en voeg dit bij de tijm. Laat dit 10 minuten trekken. Zeef daarna de tijm uit het water en laat het water afkoelen.
  2. Voeg het tijmwater toe in een blender, samen met de aardbeien en de ahorn siroop. Mix dit goed door tot het helemaal vloeibaar is. Eventueel kun je dit nog zeven zodat je helemaal geen stukjes meer hebt.
  3. En dan kun je nu de limonade klaarmaken! Vul de helft van een glas met het limonade mengsel en de andere helft met ijskoud water. Voeg eventueel nog wat ijsklontjes toe.
Calories (per portie)
25 cal
Fat
1 g
Protein
1 g
Carbs
6 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

TIPS

+ Eventueel kun je de ahorn siroop nog weglaten. Maar ik raad het wel aan om er iets van zoetstof in te gebruiken.
+ Voor nog een extra smaakje kun je de vanille toevoegen uit een half vanille stokje. Voeg dit toe bij het blenden van het geheel.

 

– Liefs, Monique –

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.