0 In Lunch & Diner/ Recepten

Pannenkoeken

Pannenkoeken
Ik hou van pannenkoeken! Ze kunnen op zoveel manieren worden gegeten. En er zijn zoveel verschillende soorten pannenkoeken zoals crepes en de amerikaanse variant. Thuis maak ik regelmatig pannenkoeken! Of nouja, ik laat het ze vaak bakken door mijn vriend. Want het lekkerste vind ik de pannenkoeken die homemade zijn, niet zo uit een pakje of een schudbeker. En vaak zijn deze ook niet eens vegan. Dus ik wilde graag dit basisrecept online zetten voor overheerlijke pannenkoeken! Wees vooral niet bang om het recept een beetje aan te passen of om er iets aan toe te voegen.

Mislukte pannenkoeken

Kijk bijvoorbeeld bij de tips hier onder het recept voor wat meer ideeën! Zelf hou ik ervan om ze te eten met stroop en banaan, dat is mijn favoriet! En het liefst heb ik de pannenkoeken met zo’n lekker knapperig randje er aan, hmm! Als ik zelf pannenkoeken bak, heb ik regelmatig dat de eerste paar pannekoeken mislukken. Hebben jullie dat ook altijd? Daarom laat ik ze tegenwoordig dus bakken door mijn vriend, of ik bak de eerste altijd extra klein, dan is de minste goede pannenkoek iniedergeval niet zo groot!

Pannenkoeken
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. Voor ongeveer 10 pannenkoeken
  2. 250 gram bloem
  3. 500 ml sojamelk
  4. 1 theelepel bakpoeder
  5. 1/2 rijpe banaan
  6. Plantaardige margarine
  7. Zout
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Zeef de bloem en een puntje zout en de bakpoeder samen in een grote kom.
  2. Voeg de geprakte banaan en melk toe aan de bloem en zout.
  3. Mix alles samen tot het een glad beslag is, zorg ervoor dat er geen klontjes in komen!
  4. Voeg meer melk toe als dat nodig is.
  5. Verwarm een koekenpan op op gemiddelde warmte met een klontje boter in de pan.
  6. Giet met een soeplepel wat deeg gelijkmatig in de hete pan, draai deze rond zodat het deeg goed verdeeld.
  7. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
Calories (per portie)
119 cal
Fat
1 g
Protein
4 g
Carbs
21 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

Tips

+ Het recept kun je altijd aanpassen naar smaak. Bijvoorbeeld hartig met vegan kaas.
+ Zoet met een vleugje kaneel of cacaopoeder er doorheen is ook erg lekker voor een totaal andere smaak.
+ Ook is het lekker om hem met je favoriete sojayoghurt of bollen vegan ijs.
+ Of eet de pannenkoeken met (ahorn)siroop of met vers fruit als aardbeien of blauwe bessen!
+ Ook erg lekker om wat rozijnen door het beslag te mengen.
+ Je kunt de banaan ook weglaten als je deze niet in huis hebt.

 

– Liefs, Monique –

Pannenkoeken

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.