1 In Recepten/ Smoothies & Dranken

Matcha Latte

recept-matcha-groene-thee-latte
Groene thee, op zich ben ik daar geen groot fan van. En dan denk ik nu aan de groene thee van bijvoorbeeld Pickwick of Lipton. Eigenlijk is dat geen echte groene thee. Al zou je denken van wel, want zo word dat al jaren verteld. Nee, échte groene thee is gemaakt van losse poeder. Deze poeder is eigenlijk vermalen groene thee bladeren. Dus echt pure groene thee. De thee die in de normale supermarkten ligt is dus niet echt, nu vraag je je misschien af waarom. Aan deze thee worden veel smaakstoffen toegevoegd. Als je échte groene thee wilt drinken, maar je kunt niet aan de losse poeder komen, dan kun je het beste die van Zonnatura nemen. Deze is een van de beste qua simpele groene thee.

Waar koop je matcha poeder?

De losse poeder heb ik gekocht op ebay, vooral omdat ik echt pure poeder wilde hebben. Want je hebt ook veel poeders waar nog eens suiker aan is toegevoegd, deze qualiteit is dus ook veel minder goed. Op ebay zijn er een aantal verkopers die ook proefzakjes verkopen. Deze kosten rond de 0,50 cent tot 3 euro. Met deze zakjes kun je zeker 2 tot 3 matcha latte’s maken. Ook verkopen ze de poeder in verschillende toko’s, maar let wel op de ingredienten!

Er zijn verschillende manieren hoe je deze thee kunt maken. Ik heb hier een latte van gemaakt, want ik vind echt groene thee met water gemaakt gewoon niet lekker. Het is te sterk, en dat ben ik niet gewend. Ben je benieuwd hoe je een matcha groene thee latte moet maken? Hier is mijn recept.

Matcha groene thee latte
Prep Time
2 min
Cook Time
1 min
Total Time
3 min
Prep Time
2 min
Cook Time
1 min
Total Time
3 min
Ingredients
 1. Voor 1 persoon
 2. 1 1/2 eetlepel groene matcha poeder
 3. 250 ml sojamelk
 4. Suiker
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
 1. Klop de sojamelk schuimig, ik heb hier een speciale melkschuimer voor gebruikt.
 2. Schep de matcha poeder in een mok en giet daarna de opgeklopte sojamelk hierbij, roer goed door!
 3. Voeg eventueel wat suiker toe naar smaak. Is dit de eerste keer dat je dit drinkt? Dan zou ik dat wel aanraden om iets van suiker toe te voegen. Wij Nederlanders zijn niet gewend aan deze bittere smaak, door de suiker word hij wat vriendelijker van smaak.
Calories (per portie)
168 cal
Fat
4 g
Protein
11 g
Carbs
23 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

TIPS

+ Wil je liever geen suiker gebruiken? Gebruik dan eens ahorn siroop.
+ Heb je geen melkschuimer? Gebruik dan een glazen potje met een deksel, van bijvoorbeeld jam. Giet hier de sojamelk in tot hij halfvol zit. Verwarm de sojamelk in de magnetron tot hij heet is, op het volle kracht ongeveer 30 seconden. Draai daarna de deksel op het potje en schud 30 seconden lang zo hard mogelijk, de sojamelk is nu in volume verdubbeld.

 

– Liefs, Monique –

Matcha latte

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Tim
  17 augustus 2015 at 01:57

  Klinkt heerlijk ga het zeker eens proberen!

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.