0 In Desserts & Gebak/ Recepten

Matcha cupcakes met frosting

recept-matcha-groene-thee-cupcakes
Laatst had ik al een recept geplaatst voor de Matcha latte. Maar deze cupcakes zijn ook super lekker! Wel zijn ze erg sterk van smaak, dus als je wel cupcakes met groene thee wilt maken, maar ze niet te sterk wilt, laat dan vooral deze frosting weg. Je kunt dan beter kiezen voor een naturel frosting, dus zonder de groene thee erin. Maar je zou ze wel echt moeten proberen, want ze zijn erg verslavend!

Matcha cupcakes met frosting
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. Voor 24 cupcakes
  2. 225 gram plantaardige boter (op kamertemperatuur)
  3. 400 gram suiker
  4. 60 ml aquafaba
  5. 1 rijpe banaan
  6. 3 cups bloem
  7. 2 theelepels bakpoeder
  8. Mespuntje zout
  9. 2 eetlepels matcha poeder
  10. 1 cup sojamelk
  11. Frosting

  12. 110 gram plantaardige boter
  13. 2 eetlepels vegan roomkaas
  14. 1 eetlepels matcha poeder
  15. 250 gram poedersuiker
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Mix met een keukenmachine de aquafaba in ongeveer 5 minuten stevig.
  2. Klop in een andere kom de zachte boter op voor ongeveer 30 seconden.
  3. Schep de suiker daar bij en klopt dit weer, voor ongeveer 3 minuten
  4. Voeg nu de geprakte banaan en de aquafaba langzaam toe tijdens het mixen.
  5. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en voeg dit toe aan de boter. Klop dit weer goed met de mixer.
  6. Mix de matcha poeder met de melk, zorg ervoor dat je geen klontjes hebt!
  7. Giet het melkmengsel nu bij de rest van het beslag en mix dit weer goed door.
  8. Verdeel dit over de cupcake vormpjes.
  9. Laat ze nu bakken in een voorverwarmde oven van ongeveer 170 graden celsius voor zo’n 25 minuten.
  10. Frosting

  11. Voor de matcha frosting, meng de matcha poeder en roomkaas met elkaar.
  12. Klop de boter tot een zachte massa.
  13. Voeg nu de poedersuiker en roomkaas met matcha toe en klop tot de frosting egaal is.
Calories (per portie)
181 cal
Fat
10 g
Protein
2 g
Carbs
20 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

TIPS

+ Ben je al gewend aan de typische matcha smaak? Voeg dan eventueel nog een extra schepje matcha aan het cupcake beslag toe!
+ Schaaf wat vegan witte chocolade over de frosting heen. Witte chocolade en matcha gaan heel goed samen.

 

– Liefs, Monique –

Matcha cupcakes met frosting

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.