2 In Recepten/ Snacks & Spreads

Arretjescake

recept-arretjescake
Chocolade, iets wat ik normaal veel eet, maar de laatste tijd iets minder. Misschien omdat ik het een beetje té veel heb gegeten! Maar toch kon ik dit recept niet links laten liggen. Arretjescake, wat is een arretje nou weer?  Ik was wel erg nieuwsgierig naar dit recept! En hij is best apart, wow! En echt machtig ook, maar wel erg lekker!

Arretjescake
Prep Time
10 min
Cook Time
8 hr
Total Time
8 hr 10 min
Prep Time
10 min
Cook Time
8 hr
Total Time
8 hr 10 min
Ingredients
  1. Voor 12 personen
  2. 1 rol country biscuits (Against The Grain bij Ekoplaza)
  3. 200 gram pure chocolade
  4. 250 gram plantaardige margarine
  5. 1 zakje vanillesuiker
  6. 1/2 kopje espresso
Add ingredients to shopping list
If you don’t have Buy Me a Pie! app installed you’ll see the list with ingredients right after downloading it
Instructions
  1. Smelt de chocolade en margarine samen in een pannetje.
  2. Voeg als dit goed gesmolten is de espresso en vanillesuiker toe.
  3. Breek de koekjes in kleine stukjes en meng dit met de chocolade.
  4. Bekleed een cakeblik met plastic folie en giet hier het mengsel in.
  5. Zet dit nu 1 avond in de koelkast (dus niet maar 1 uurtje zoals ik heb gedaan! Geduld!)
Calories (per portie)
366 cal
Fat
28 g
Protein
3 g
Carbs
32 g
MOMOKOfood | Vega(n) Foodblog http://www.momokofood.nl/

TIPS

+ Maak een extra bijzondere arretjescake door er eens discodip, marshmallows of popcorn doorheen te doen!
+ Geen country biscuit gebruiken? Gebruik dan eens oreokoekjes of speculooskoekjes.
+ Gebruik een kleine ovenschaal of bakblik, zodat de arretjescake 3 tot 4 centimeter hoog word, dan is hij het makkelijkst om te eten.

 

– Liefs, Monique –

Arretjescake

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Daniella
    17 mei 2013 at 16:31

    Moet er echt espresso in ?
    Ik hou namelijk niet zo van koffie…

    • Reply
      MOMOKOfood
      17 mei 2013 at 16:34

      Nee hoor!
      Je kunt de espresso ook weglaten als je dit lekkerder vind.
      En je hoeft geen andere vloeistof toe te voegen om de espresso te compenseren.
      Als je toch vind dat hij te hard word of je wilt toch een extra smaak eraan toevoegen, kun je wel een half kopje slagroom toevoegen.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.